CREËER VOLLEDIG INZICHT IN UW GEHELE ORGANISATIE

Wanneer u opzoek bent naar een nieuwe CRM-implementatie, of overweegt vervanging van één of meerdere systemen,  bieden wij een CRM systeem die bedrijfsprocessen optimaliseert en ondersteunt:

MARKETING AUTOMATISERING
Dit systeem biedt meerwaarde wanneer u opzoek bent naar een systeem die uw email automatiseert en het aantal leads bijhoudt. Daarnaast marketing analyseert en aanpasbare werkstromen bijhoudt die u team helpt verkoopkansen te vergroten.Wij bieden bedrijven die een mogelijk CRM software aan het onderzoeken zijn een unieke aanpak. Wij zorgen ervoor dat uw frontoffice (verkoop, marketing en klantenservice) direct is verbonden met uw backoffice (financieel, operationeel en productie) door middel van een geïntegreerd ERP-CRM-systeem. Deze geeft volledig inzicht in uw organisatie en vergemakkelijkt de stroomlijning van rapportage en bedrijfsprocessen. Dit is niet mogelijk wanneer een onderneming met CRM en ERP systemen als afzonderlijke silos functioneert.

VOORUITZICHTEN
Wanneer u opzoek bent naar een oplossing die gedetailleerde informatie kan bijhouden en die na verloop van tijd kan worden gebruikt ter verbetering van de coördinatie tussen uw verkoop-, financiële en onroerend goed.Wij bieden bedrijven die een mogelijk CRM software aan het onderzoeken zijn een unieke aanpak. Wij zorgen ervoor dat uw frontoffice (verkoop, marketing en klantenservice) direct is verbonden met uw backoffice (financieel, operationeel en productie) door middel van een geïntegreerd ERP-CRM-systeem. Deze geeft volledig inzicht in uw organisatie en vergemakkelijkt de stroomlijning van rapportage en bedrijfsprocessen. Dit is niet mogelijk wanneer een onderneming met CRM en ERP systemen als afzonderlijke silos functioneert.

VERKOOPKANSEN
Uw CRM moet zorgen voor een gecentraliseerd systeem, om verkoopkansen en communicatie met potentiële klanten bij te kunnen houden.Wij bieden bedrijven die een mogelijk CRM software aan het onderzoeken zijn een unieke aanpak. Wij zorgen ervoor dat uw frontoffice (verkoop, marketing en klantenservice) direct is verbonden met uw backoffice (financieel, operationeel en productie) door middel van een geïntegreerd ERP-CRM-systeem. Deze geeft volledig inzicht in uw organisatie en vergemakkelijkt de stroomlijning van rapportage en bedrijfsprocessen. Dit is niet mogelijk wanneer een onderneming met CRM en ERP systemen als afzonderlijke silos functioneert.• KLANT EN PARTNER

PORTALS
Een serviceportal die de klantervaring verbetert, kosten verlegd en toegevoegde waarde levert voor uw zakenpartners.Wij bieden bedrijven die een mogelijk CRM software aan het onderzoeken zijn een unieke aanpak. Wij zorgen ervoor dat uw frontoffice (verkoop, marketing en klantenservice) direct is verbonden met uw backoffice (financieel, operationeel en productie) door middel van een geïntegreerd ERP-CRM-systeem. Deze geeft volledig inzicht in uw organisatie en vergemakkelijkt de stroomlijning van rapportage en bedrijfsprocessen. Dit is niet mogelijk wanneer een onderneming met CRM en ERP systemen als afzonderlijke silos functioneert.

KLANTENSERVICE
Uw CRM kan zowel onderhoudscontracten, contractbeheer en klantenservice omvatten.Wij bieden bedrijven die een mogelijk CRM software aan het onderzoeken zijn een unieke aanpak. Wij zorgen ervoor dat uw frontoffice (verkoop, marketing en klantenservice) direct is verbonden met uw backoffice (financieel, operationeel en productie) door middel van een geïntegreerd ERP-CRM-systeem. Deze geeft volledig inzicht in uw organisatie en vergemakkelijkt de stroomlijning van rapportage en bedrijfsprocessen. Dit is niet mogelijk wanneer een onderneming met CRM en ERP systemen als afzonderlijke silos functioneert.

AUTOMATISERING VAN WERKPROCESSEN
Om de productiviteit van uw bedrijfsbeleid te verbeteren, kiest u voor een CRM-systeem. Deze bevat een geïntegreerde workflow waarmee u routinetaken kan automatiseren en activiteiten op basis van andere evenementen kan uitbreiden.Wij bieden bedrijven die een mogelijk CRM software aan het onderzoeken zijn een unieke aanpak. Wij zorgen ervoor dat uw frontoffice (verkoop, marketing en klantenservice) direct is verbonden met uw backoffice (financieel, operationeel en productie) door middel van een geïntegreerd ERP-CRM-systeem. Deze geeft volledig inzicht in uw organisatie en vergemakkelijkt de stroomlijning van rapportage en bedrijfsprocessen. Dit is niet mogelijk wanneer een onderneming met CRM en ERP systemen als afzonderlijke silos functioneert.

ORGANISATIE EN MANAGEMENT
Wanneer u opzoek bent naar een CRM-systeem die uw bedrijf verdeeld in rayons en teams, zo kan u efficiënter te werk gaan.Wij bieden bedrijven die een mogelijk CRM software aan het onderzoeken zijn een unieke aanpak. Wij zorgen ervoor dat uw frontoffice (verkoop, marketing en klantenservice) direct is verbonden met uw backoffice (financieel, operationeel en productie) door middel van een geïntegreerd ERP-CRM-systeem. Deze geeft volledig inzicht in uw organisatie en vergemakkelijkt de stroomlijning van rapportage en bedrijfsprocessen. Dit is niet mogelijk wanneer een onderneming met CRM en ERP systemen als afzonderlijke silos functioneert.

MOBILITEIT
Kies voor een CRM systeem die uw verkoop productiever maakt door real-time toegang tot klant en verkoop. Daarbij ondersteunt het systeem product informatie binnen en buiten kantoor, op ieder mogelijk apparaat.Wij bieden bedrijven die een mogelijk CRM software aan het onderzoeken zijn een unieke aanpak. Wij zorgen ervoor dat uw frontoffice (verkoop, marketing en klantenservice) direct is verbonden met uw backoffice (financieel, operationeel en productie) door middel van een geïntegreerd ERP-CRM-systeem. Deze geeft volledig inzicht in uw organisatie en vergemakkelijkt de stroomlijning van rapportage en bedrijfsprocessen. Dit is niet mogelijk wanneer een onderneming met CRM en ERP systemen als afzonderlijke silos functioneert.